Stefan Westergard

Als je je ooit in een grootschalige belegering bevindt, luister dan vooral naar Stefan. Maar tot die tijd: let in godsnaam op hem.
Stefan Westergard.png

alias Stefan de Koene
huis geen
geboren In 221NN, te Lesse
loyaliteit huis Madsen
afkomst Edèliaans
partner Lauren Nilsson
familie Damian Westergard (vader)
Hella Westergard (moeder)
Mattias Westergard (broer)
bestaan page

Stefan Westergard, bij zichzelf ook wel bekend als Stefan de Koene, is een dorpsjongen uit Lesse, page van heer Ylian Madsen en de verloofde van Lauren Nilsson. Hij is de beste vriend van Iven Kristensen.

Achtergrond

Stefan is de tweede zoon van Damian en Hella Westergard, en de jongere broer van Mattias. Zijn moeder overlijdt op zijn kraambed, en Stefan wordt noodgedwongen opgevoed door zijn vader. Omdat de weduwe Marte Kristensen dient als zijn vroedvrouw, groeit hij samen met Iven en Damien Kristensen op in het Vossenhol. Na de Redding van Lesse komt ook zijn latere verloofde Lauren Nilsson bij hen inwonen.

Hij toont, in tegenstelling tot Mattias, al vroeg interesse in het leven van een krijgsman. Op aandringen van zijn vader wordt hij op zijn dertiende, onder de kampvuurwet, page van heer Ylian Madsen van Slot Brygs. Tijdens zijn verblijf aan het hof overlijdt zijn vader aan de tering, waarna Mattias in zijn rouw besluit om als boerenknecht naar Yvider te trekken. Momenteel oefent hij aan het hof in afwachting van zijn beide accolades, waarna zijn huwelijk met Lauren voltrokken zal kunnen worden.

Post navigation

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien