Emilie Falkesgaard

Ik zal haar volgen als ze een roos raakt van honderdvijftig voet; niet omdat haar vader toevallig een volksheld was. Laat haar zich eerst maar bewijzen.
Emilie Falkesgaard.png

titel vrouwe van Støvsikt
Beschermer van de Commune
huis huis Falkesgaard
erfgenaam Noah Falkesgaard
geboren In 220NN, te Støvsikt
loyaliteit huis Falkesgaard
Eerste Orde van Edèl
afkomst Edèliaans
partner Tore Dahlberg
familie Anders Falkesgaard (vader)
Helena Falkesgaard (moeder)
Noah Falkesgaard (broer)

Vrouwe Emilie Falkesgaard is het hoofd van huis Falkesgaard en de vrouwe van Støvsikt. Ze is de dochter van de legendarische verzetstrijders Anders en Helena Falkesgaard.

Achtergrond

Emilie wordt kort voor het begin van de Oorlog van de Commune geboren, als haar beide ouders openlijk in verzet zijn tegen kroonprins Goran Lazic. Haar vader sterft in de daaropvolgende opstand tijdens de Slag om Mežik, en haar rouwende moeder verdrinkt zich kort daarna in de Kurverstroom.

Omdat zowel Emilie als Noah te jong zijn om te regeren, roept een tijdelijke raad bestaande uit Reland Alsvik, Dagmar Rosenberg en Magnus Teig de hulp in van heer Sebastian Dahlberg. Deze stuurt zijn ervaren hofmeester Valder Nygaard om hen beiden te begeleiden, alsook zijn dan achtjarige zoon Tore.

Hoewel ze wordt opgevoed in de warmte van het haardvuur, kent Emilie zeker niet alle voordelen van haar nu-blauwe bloed. Ontevreden heren zien haar als de dochter van een stel veredelde verzetsstrijders; tegenstanders van de kampvuurwet schofferen het idee van een vrouw in de zetel en de nieuwe koningen lijken op de herinnering van haar ouders te spuwen.

Post navigation

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien