Geschiedenis | Dav Iven: van zwaarden en zangers

Ontheffing van Bergdalen

RTW2

Na zijn ontzetting als wapenmeester probeert nieuwbakken wetteloze Martin Eriksen het kasteel van Bergdalen te ontheffen, met hulp van zijn vriend Natan Kalle Svensson.  Hun poging mislukt op een haar na en beide mannen worden gevangen gezet, maar blijkt retrospectief toch het begin van de Opstand.

Helena Falkesgaard gevangen

De zwangere davleider Helena Falkesgaard wordt in het zuiden gevangen genomen door de heer van Stovsikt, kroonprins Goran Lazic. Haar man Anders en de rest van hun Dav Falken bezweert haar te zullen bevrijden.

Verbanning van huis Kalezic

In het noorden van Severin wordt heer Filip Kalezic verbannen uit zijn landgoed Věž Mačkala, na gevraagd te hebben om een verlaging van de leges. Hij vlucht met zijn vrouw en zoon zuidwaarts naar Bergdalen, waar hij hulp zoekt bij zijn oude oorlogsvriend heer Kevin Lindgren.

De valk, de vos en de leeuw

Heer Kevin erkent de misdaden die koning Pavel heeft begaan, en weet heer Sebastian Dahlberg te overtuigen hem zijn gevangenen in bewaring te geven. In het geheim smokkelt hij Martin en Natan naar het zuiden, waar hij ze voorstelt aan de doorgewinterde verzetsstrijder Anders Falkesgaard.

Slag om Støvsikt

Met de gecombineerde kracht van drie davs weten Anders Falkesgaard, Martin Eriksen en Natan Kalle Svensson het kasteel van Støvsikt te ontheffen, kroonprins Goran van de torens te verhangen en een verzwakte Helena te bevrijden. Ze is dan al bevallen van haar tweede kind, Noah Falkesgaard, die als gevolg van haar mishandeling met een kreupel been wordt geboren. Het drietal roept de Commune van Støvsikt…

Vrij spel

De dood van de slagvaardige Goran Lazic is een gevoelige klap voor de Severijnen, die langzaam de controle over het zuiden verliezen. Meerdere huizen verklaren zich solidair met de Commune, waaronder huis Fenin van Kynsveggur, dat daarmee effectief de doorgang tot de bergen afsluit. Een tijdlang hebben de valk, de vos en de leeuw vrij spel, waarin een groot aantal vestingen…

Schande van Kyns

Daaraan komt een einde als heer Lazar Fenin onder druk van de naderende Severijnse legers besluikt te onderhandelen. Koning Pavel executeert hem in het zicht van zijn troepen, en katapulteert zijn lichaam in zeven stukken naar de muren. Lazar’s broer, heer Ragnar, vlucht met zijn mannen door de tunnels de bergen in, en het kasteel wordt overlopen.

Slag om Lítillsveggur en de Dav Somer

Met Kynsveggur veroverd lanceert koning Pavel een tweeledige aanval op Lítillsveggur; vanuit het noorden door de bergpas, en vanuit het westen door het bos van Somergraen. Hij rekent echter niet op de Dav Somer van de broers IJzeren Thorben en Arvid Sørensen, die zich verzetten tegen de legers en hen met grote verliezen weten te vertragen. Dit geeft de valk, de vos…

Slag om Mežik

Met een gehavende troepenmacht wordt Mežik belegerd, de laatste vesting trouw aan de Severijnen. De verdedigers zien de uitzichtloosheid van hun situatie, en tijdens de paniek die uitbreekt steken deserteurs hun eigen torens in brand. Het kasteel wordt in enkele dagen veroverd, maar Anders Falkesgaard overlijdt in gevecht.

Twee rijken

Waar het streven een onafhankelijk rijk onder leiding van heer Anders was, leidt zijn dood tot een tweestrijd tussen de vos en de leeuw. Na lang overleg wordt besloten de Commune in tweeën te delen bij de rivier de Delnings; het koninkrijk Edèl onder Martin Eriksen, en het koninkrijk Veste onder Natan Kalle Svensson. Een rouwende Helena Falkesgaard verdrinkt zich in een…

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien