Veelgestelde vragen

Vanwaar de spelfouten?

Dav Iven is het prototype van een nieuw en tegendraads uitgeefconcept, waarbij er voor de auteur zo veel mogelijk creatieve vrijheid behouden blijft. Dat biedt enerzijds ontzettend veel mogelijkheden, maar betekent helaas ook dat we momenteel nog met relatief weinig middelen werken. Met hulp van onze lezers wordt er achter de schermen keihard gewerkt aan een feilloos geredigeerde versie, waarvan de vooruitgang wekelijks op de website wordt gepubliceerd. Je bent vrij om, uiteraard kostenloos, de laatste versie via deze website te downloaden.

Welke versies van Dav Iven bestaan er?

Dav Iven is in twee versies beschikbaar. De uitgebreide uitgave is Dav Iven zoals het bedoeld was: prachtig vormgegeven in dienst van de inhoud.  Voor tablets, computerschermen en grotere e-readers kies je de hoge-resolutieversie; voor smartphones en kleinere e-readers raden we de lagere resolutie aan.

De klassieke uitgave is Dav Iven in haar afgeslankte vorm; iets minder kleurrijk, maar leesbaar op nagenoeg ieder scherm behalve je magnetron. Het merendeel van de apparaten zal overweg kunnen met de EPUB-vorm, die in het bijzonder afgestemd is op e-readers. Enkel Kindle-apparaten zullen de MOBI-versie moeten downloaden.

Welke software heb ik nodig?

Dat hangt af van je apparaat. De meest gangbare e-readers kunnen uit de doos met Dav Iven overweg. Voor smartphones, tablets en computers geldt dat je een applicatie nodig hebt om de bestanden te kunnen openen.

Voor de uitgebreide versie is dat een eenvoudige PDF-reader, zoals het welbekende Adobe Acrobat. Voor de klassieke uitgave heb je een app nodig die met EPUB overweg kan; bijvoorbeeld Aldiko voor Android-apparaten; Marvin voor iOS en calibre voor Windows, Mac en Linux.

Acrobat (Android / iOS / Windows) | Aldiko | Marvin | Calibre (Windows / Mac / Linux)

Waarom kan ik niet met iDEAL betalen?

Het is onhandig, we weten het, maar het systeem achter ons pay-what-you-want-model ondersteunt momenteel helaas nog geen iDEAL. Zouden we het toch willen ondersteunen, dan betekent dat dat lezers er niet meer voor kunnen kiezen het boek gratis te downloaden. Als uitgever zijn we fel gekant tegen het stellen van verdienmodellen boven gebruikersgemak, en een dergelijke beperking druist rechtstreeks in tegen onze principes van deelbaarheid en vrije toegang.

Mag ik mijn exemplaar zomaar delen met vrienden?

We zullen niet met fakkels en hooivorken bij je voordeur staan, maar eigenlijk liever niet. Om de best mogelijke content te maken is het belangrijk dat we een idee hebben wie jullie zijn, en daarvoor is het nodig dat Dav Iven via deze website wordt gedownload. Natuurlijk ben je vrij om je vrienden en familie naar deze website te verwijzen, zodat ze in een kwestie van seconden al dan niet gratis de perfecte versie voor hun apparaat kunnen downloaden.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien